Stołówka szkolna
Numery alergenów występujących w posiłkach
W związku z wejściem w życie ustawy nakazującej udzielanie informacji o zawartości substancji alergizujących w poszczególnych daniach, w jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.
- Zboża zawierające gluten
- Skorupiaki i produkty pochodne
- Jaja i produkty pochodne
- Ryby i produkty pochodne
- Orzeszki ziemne ( arachidowe)
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne
- Orzechy
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Dwutlenek siarki
- Łubin
- Mięczaki
Wpłaty za obiady należy dokonywać do 10 – go każdego m – ca na podane poniżej konto:
44 1020 2313 0000 3702 0579 6737
Od wpłat dokonanych po tym terminie będą naliczane odsetki.