Stołówka szkolna

14.01.2019 –18.01.2019

Poniedziałek

Kcal

1076

B 53,7

T 29,6

W 143,6

gram.
Zupa jarzynowa z kaszą kuskus  + chleb ciemny

kurczak,  mieszanka warzywna, kasza kuskus, śmietana 18%, zioła – przyprawy

400ml
Łazanki z mięsem mielonym i kapustą kiszoną

makaron łazanki, łopatka wieprzowa, cebula, olej rzepakowy, kapusta kiszona, zioła

350g
Herbata owocowa z  miodem 200ml

Wtorek

Kcal

1093

B 53,9

T 45,8

W 111,8

Rosół z makaronem + chleb ciemny

kurczak, łata wołowa, marchewka, por, seler, pietruszka korzeń, makaron nitki

400ml
Udziec z kurczaka pieczony

Ziemniaki

Surówka z pora, marchewki i jabłka

por, marchewka, jabłka, szpinak świeży, oliwa z oliwek

100g

250g

100g

Herbata owocowa z miodem 200ml

Środa

Kcal

1108

B 34,8

T 52,6

W114,9

 

Zupa selerowa z ziemniakami + chleb ciemny

kurczak,    włoszczyznaseler, śmietana 18%, ziemniaki, zioła – przyprawy

400ml
Strogonow + chleb

szynka wieprzowa cebula, olej rzepakowy, papryka mix, pieczarki, ogórki kiszone, pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy, mąka tortowa, zioła – przyprawy

350g
Herbata owocowa z miodem 200ml

Czwartek

Kcal

1136

B 48,5

T 47,7

W123,1

Krupnik ryżowy + chleb ciemny

kurczak,  włoszczyzna, ryż paraboliczny zioła – przyprawy

400ml
Rolada drobiowa – pierś z kurczaka, musztarda, boczek wędzony, ser żółty, bułka tarta, olej rzepakowy, zioła – przyprawy

Ziemniaki

Marchewka mini z groszkiem zielonym

100g

250g

100g

Herbata owocowa z miodem 200ml
Piątek Kcal

1130

B 50,1

T 39,8

W140,6

Zupa ziemniaczana  + chleb ciemny

kurczak, wędzonka, włoszczyzna, ziemniaki, zioła – przyprawy

400ml
Pierogi z białym serem

mąka pszenna, jajka, olej rzepakowy, ser twarogowy, cukier

350g
Herbata owocowa z miodem 200ml

Woda oraz herbata owocowa do obiadu słodzone są miodem naturalnym

Alergeny występujące w menu – są pogrubione i podkreślone

Numery alergenów występujących w posiłkach

W związku z wejściem w życie ustawy nakazującej udzielanie informacji o zawartości substancji alergizujących w poszczególnych daniach, w jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne ( arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Dwutlenek siarki
  12. Łubin
  13. Mięczaki

Koszt obiadów za m – c STYCZEŃ 2019 r.

wynosi 105,00 zł.

Wpłaty za obiady należy dokonywać do 10 – go każdego m – ca na podane poniżej konto:

44 1020 2313 0000 3702 0579 6737

Od wpłat dokonanych po tym terminie będą naliczane odsetki.

Czym są pliki Cookie

Ciasteczka (ang. cookies) to niewielkie pliki, zapisywane i przechowywane na twoim komputerze, tablecie lub smartphonie podczas gdy odwiedzasz różne strony w internecie. Ciasteczko zazwyczaj zawiera nazwę strony internetowej, z której pochodzi, „długość życia” ciasteczka (to znaczy czas jego istnienia), oraz przypadkowo wygenerowany unikalny numer służący do identyfikacji przeglądarki, z jakiej następuje połączenie ze stroną internetową.

Polityka plików Cookie

1. W związku z udostępnianiem zawartości serwisu internetowego korczak.edu.pl stosuje się tzw. cookies, tj. informacje zapisywane przez serwery na urządzeniu końcowym użytkownika, które serwery mogą odczytać przy każdorazowym połączeniu się z tego urządzenia końcowego, może także używać innych technologii o funkcjach podobnych lub tożsamych z cookies. W niniejszym dokumencie, informacje dotyczące cookies mają zastosowanie również do innych podobnych technologii stosowanych w ramach naszych serwisów internetowych. Pliki cookies (tzw. "ciasteczka") stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika serwisu internetowego korczak.edu.pl. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę domeny serwisu internetowego, z którego pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

2. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:

Dostosowania zawartości stron serwisu internetowego do preferencji użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika serwisu internetowego i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb, tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób użytkownicy serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości, utrzymania sesji użytkownika serwisu internetowego (po zalogowaniu), dzięki której użytkownik nie musi na każdej podstronie serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła, dostarczania użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.

3. W ramach serwisu internetowego możemy stosować następujące rodzaje plików cookies:

"niezbędne" pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach serwisu internetowego, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach serwisu,
pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach serwisu, pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych serwisu, "funkcjonalne" pliki cookies, umożliwiające "zapamiętanie" wybranych przez użytkownika ustawień i personalizację interfejsu użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp., "reklamowe" pliki cookies, umożliwiające dostarczanie użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.

4. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym użytkownika. Użytkownicy serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu użytkownika serwisu internetowego. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej). Niedokonanie zmiany ustawień w zakresie cookies oznacza, że będą one zamieszczone w urządzeniu końcowym użytkownika, a tym samym będziemy przechowywać informacje w urządzeniu końcowym użytkownika i uzyskiwać dostęp do tych informacji.

5. Wyłączenie stosowania cookies może spowodować utrudnienia korzystanie z niektórych usług w ramach naszych serwisów internetowych, w szczególności wymagających logowania. Wyłączenie opcji przyjmowania cookies nie powoduje natomiast braku możliwości czytania lub oglądania treści zamieszczanych w serwisie internetowym korczak.edu.pl z zastrzeżeniem tych, do których dostęp wymaga logowania.

6. Pliki cookies mogą być zamieszczane w urządzeniu końcowym użytkownika serwisu internetowego korczak.edu.pl, a następnie wykorzystywane przez współpracujących z serwisem reklamodawców, firmy badawcze oraz dostawców aplikacji multimedialnych.
Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce.