Menu

Dziennik lekcyjny

Brązowa szkola

Radio Po prostu

Stowarzyszenie Absolwentów

Citi Part

Licznik odwiedzin

Naszą witrynę przegląda teraz 75 gości 


Warsztaty kulinarne „Odkrywamy smaki Francji” PDF Drukuj Email
piątek, 08 grudnia 2017 17:35

 

W dniu 7 grudnia grupa francuska uczestniczyła w warsztatach kulinarnych w restauracji Warszawska w Sosnowcu która jako jedyna restauracja w Zagłębiu została uhonorowana czapeczką Gault&Millau 2016.

Uczniowie pod kierownictwem szefa kuchni p. Bartłomieja Kornackiego przygotowywali wykwintne menu- na przystawkę serwowali zupę cebulową na białym winie, jako danie główne gratin dauphinois z serem kozim a na deser crème brulee.

Oprócz gotowania czekały na nich takie atrakcje jak degustacja ślimaków, zwiedzanie kuchni restauracyjnej oraz warsztaty „savoir vivre” prowadzone przez pana Marcina- kelnera z wieloletnim stażem.

Uczniowie mieli okazję wcielić teoretyczną wiedzę w praktykę w trakcie konsumpcji własnoręcznie przygotowanego obiadu.

Magiczny, już świąteczny czas, cudowne miejsce oraz kompetentni prowadzący spowodowali, że wróciliśmy pełni wrażeń i inspiracji kuchennych.

 

Zapraszamy do naszej galerii: Warsztaty kulinarne „Odkrywamy smaki Francji”